Home – Nederlands

Vraag het en ik schrijf het!

Redactrice: ik schrijf voor blogs en websites, maar ook white papers en ebooks

Schrijfster en Vertaalster : in Engels, Nederlands of Frans

Klik hier als je contact met me op wilt nemen...

Over mij

Als je erover denkt mij te laten schrijven voor je website of blog, is het niet meer dan normaal dat je me iets beter wilt leren kennen.

Ik ben geboren en getogen in Nederland. Ik heb op school drie vreemde talen geleerd, Duits is nooit een succes geweest voor mij, maar na mijn studie heb ik in Nederland, België en Frankrijk gewoond en ik ben nu drietalig Engels, Frans en Nederlands. Ik praat, lees en schrijf in deze drie talen en schakel heel makkelijk van de één naar de ander om.

Ik heb ruim 20 jaar gewerkt in export, zowel in het opbouwen en onderhouden van relaties als in verkoop en aankoop, maar ook in de organisatie van trainingen en in marketing. Meerdere van mijn banen waren in de industriële sector, altijd in internationale omgevingen.

Sinds bijna 2 jaar heb ik mijn eigen, zelfstandige bureau voor tekstschrijven en vertalen. Bij vertalen moet je vooral denken aan websites en documentatie als gebruiksaanwijzingen. Het schrijven van non-fictie doe ik vooral voor websites, social media, blogs en ik heb ook al een aantal white papers geschreven. Ik kan ook een eBook, een Newsletter of een Landing Page voor je schrijven. Ik heb opleidingen gedaan in Webredactie en Copywriting.

Sinds kort schrijf ik ook fictie voor diverse Favorietreeksen die wordt uitgegeven, dit vind ik enorm leuk, omdat het zo heerlijk creatief is. Binnenkort komt mijn eerste roman uit : Als drie druppels water. Bij Uitgeverij Ellessy. 

Wat kan ik voor je doen?

Linda Groen

Dit ben ik, aangenaam kennis te maken!

Klik op onderstaande ikoontjes voor meer informatie. (under construction)

Teksten voor sites

Als webredactrice schrijf ik je blogs, teksten voor je website, landing pages, newsletters... om lezers te informeren of om potentiële klanten om te zetten in klanten.

White Papers & eBooks

Als je je lezers nuttige en volledige informatie wilt bieden over producten of diensten, kan ik een white paper of een eBook voor je schrijven.

Boeken

Fictie: In april 2022 is mijn eerste boek uitgegeven (Nederlands), ik schrijf ook fictie op aanvraag voor Favoriet. Non-fictie: ik kan jou boek voor je schrijven als ghostwriter!

Vertalingen

Ik vertaal van en naar Nederlands, Engels en Frans, vooral voor websites, blogs of andere commerciële doeleinden. Ik vertaal geen juridische teksten.

Klik hier als je contact met me op wilt nemen...

03

Over mijn teksten (non-fictie)

Teksten voor websites moeten aan een aantal criteria voldoen:
SEO

Geoptimaliseerd voor Zoekmachines om hoger op de resultaten pagina te komen.

Leesbaar

Prettige teksten die je doelgroep interesseren en informeren.

Converterend

Teksten om potentiële klanten aan te trekken en deze om te zetten in nieuwe klanten.

Kies je taal

Ik schrijf in Engels, Nederlands of Frans, zodat je je doelgroep kunt vergroten.

711.000+

gepubliceerde woorden "fictie"

30+

Klanten

4

Websites vertaald (de mijne niet inbegrepen)

Waar schrijf ik over?

(Non-Fictie) Ik kan in principe over elk onderwerp schrijven. Maar, met mijn (professionele) ervaringen en mijn persoonlijke interesse heb ik natuurlijk wel voorkeuren in zowel doelgroepen als onderwerpen :
1

Business to business

Met mijn lange ervaring in internationale BtoB verkoop en relaties met klanten, voel ik me het meest thuis in het schrijven van en voor het zakenleven. Dit wil niet zeggen dat ik niet BtoC schrijf, maar ik heb een voorkeur  voor BtoB. 

2

Internationale markten en diensten

Ik schrijf in het Nederlands, Engels en Frans voor websites en blogs maar ook white papers bijv. Teksten voor internationale bedrijven of doelgroepen lijkt me logisch, maar ik geen vereiste. 

3

New Technologies

Ik schrijf momenteel veel over software en nieuwe technologiën zoals AI, Machine Learning, Big data… en dat vind ik leuk om te doen!  Onderwerpen in deze categorie interesseren me heel erg!

4

Industrie

Met 20+ jaar ervaring in verkoop, aankoop en klantenservice in de industriële sector, heb ik aardig wat kennis hierover opgedaan. Eén van mijn favoriete onderwerpen! 

 

03

Klik hier als je contact met me op wilt nemen...

Mijn Fictie

Dus dusver zijn mijn verhalen uigegeven in :
Villa Rosa serie van Favoriet (Nederlands)
Lidy van de Poel serie van Favoriet (Nederlands)
Dokter Daan serie van Favoriet (Nederlands)

Mijn eerste roman Als drie druppels water is in april 2022 uitgegeven in Nederland, door uitgeverij Ellessy!

Linda Groen

Auteur, onligne-redaction.com

Wat bied ik je?

Als je me vraagt voor je te schrijven, wat kun je dan verwachten?
Vast tarief

Zoals de meeste schrijvers en vertalers, tel ik de woorden die ik schrijf of vertaal. Voor projecten bied ik echter package prijzen, gebaseerd op het aantal woorden, mijn uurtarief en de duur van de opdracht. 

 

2 Herzieningen

Als ik een artikel of een webpagina voor je schrijf, kan het natuurlijk gebeuren dat het niet helemaal is wat je ervan verwachtte, zowel qua inhoud als qua stijl.  Dit kan vaak vermeden worden door goede communicatie vooraf, maar ik kan mijn teksten ook, uiterlijk 2 keer, herzien. 

 

SEO

Ik schrijf teksten volgens de principes van SEO, als je dat wenst. Ik verwacht dan van jou dat je je markt en je business kent, zodat je me de keywords kan geven. 

 

Alleen geschreven inhoud

Soms moet je ook even vertellen wat je niet doet! Ik schijf content, maar ik lever geen andere inhoud zoals foto’s of videos. 

Ik kan ook niet je website voor je maken, alleen de inhoud leveren. Niet dat ik dit niet wil hoor, maar daar ben ik gewoon niet goed in. 

Ik kan je wel helpen met namen van mensen die hierin goed zijn. 

 

Ik haal mijn deadlines

Ik doe mijn uiterste best alle deadlines te halen, en als het me niet mogelijk lijkt zeg ik dit al voor de bestelling. 

Ik raad je aan een project uit te besteden zodra je weet dat het gaat moeten gebeuren, deadlines zullen dan makkelijker te halen zijn en haastwerk wordt vermeden. 

Klik hier als je contact met me op wilt nemen...

Mijn Blog

Hier kun je nieuws over mij of mijn website lezen. Hier staan ook voorbeelden van wat ik al geschreven heb, mijn portfolio zeg maar.

Binnenkort!

...

Neem Hier Contact Met Me Op

Ik zal zo snel mogelijk antwoorden!